Hopp til hovedinnhold
Ung i BGO Meny

Vann på bad og kjøkken

Det renner eller drypper vann.

Hvis det renner eller drypper vann hele tiden, kontakt utleier og eller rørlegger med en gang. Mens du venter på hjelp bør du stenge stoppekranen i boligen. Den er som regel på badet eller under kjøkkenvasken. (sjekk med utleier hvor stoppekranen er).

Drypper det vann under vasken når vannet renner ut? Sjekk koblingene og pakningene til rørene under vasken. Hvis det er sprekk i rørene eller toalettet, ta kontakt med utleier eller rørlegger.

Kondens/fuktighet/vanndråper på toalett eller rør er ikke lekkasje. Det oppstår fordi det er varmt i rommet og kaldt vann i rørene ellet toalettet. Da kondenserer luften til vanndråper på den kalde overflaten. Tørk opp vannet og sørg for god ventilasjon.

Det er ikke vann i kranen

Hvis det mangler vann på på kjøkkenet

  • Sjekk om du har elektronisk lekkasjestopper (aquastop) i skapet under vasken. Den stopper vannet i kranen hvis det blir fuktig i området under vasken. Hvis det er vannsøl under vasken, må du tørke opp og sørge for at det er helt tørt før vannet kommer tilbake.
  • Spør om naboen din har vann. Hvis naboen din rett over eller under deg heller ikke har vann, tyder det på at det er rørleggerarbeid i bygningen. Sjekk om det er informasjonsoppslag i oppgangen, postkassen, hjemmesiden.
  • Stengt vann kan også gjelde større områder. Det kan du sjekke her:
  • https://www.oslo.kommune.no/vann-og-avlop/stengt-vann/

Vasken eller sluket er tett

Toalettet er tett

Ta kontakt med utleier eller rørlegger.

 

Merk! Viktig å sjekke hva som står i leiekontrakten, med tanke på hvem som står økonomisk ansvarlig ved uike vannskader, eventuelt å bestille rørlegger.